Vålnaden på vinden

Illustratör: Jonna Björnstjerna

2012, Natur & Kultur

 

Härlig mysrysbok med fyra spännande spöknoveller. Titelberättelsen handlar om Maja som är förtvivlat rädd för att gå på tivoli men som så gärna vill utmana sin rädsla. Hon och kompisen Jennie besöker Gröna Lund och plötsligt är hon inte alls rädd längre. I spökhuset träffar flickorna ett spöke som vill att de ska följa med till en mörk skrubb där ingen kan höra dem skrika. Det är ju bara på låtsas, tänker Maja. Eller? Med härligt läskiga bilder i svartvitt av Jonna Björnstjerna precis som i de tidigare böckerna Den öde graven och Rida med döden.

”Jag ger boken 5 tomtar av 5 möjliga.”
Lucas Hildingsson Skogen 4B

Kollabibblan.se


”Dan Höjer är verkligen en mästare på att skriva spökhistorier för de lite yngre. I höst har han kommit ut med den lilla spöksamlingen "Vålnader på vinden" och det är minsann inga berättelser för mesar… och bara för att göra det hela ännu lite ruggigare så är det underbara Jonna Björnstierna som har gjort de läskiga bilderna.”
Wieselgrensskolan, Helsingborg

 

Vålnaden på vinden

”Speciellt läskig tycker jag Tandläkarskräck, som återfinns i Vålnaden på vinden, är. Stina ska åka tåg till sin pappa i Stockholm. På tåget sitter också en hel vagn tandläkare. Specialisttandläkare som gärna vill titta i Stinas mun... Inget att läsa för den med verklig tandläkarskräck och ingen av berättelserna bör läsas om man har lätt för att få mardrömmar.”

Annas bokblogg

”Höjer skriver också om tandläkarskräck och om hur det är att dansa med Djävulen i den lilla rysliga bok som är skrämmande på ett mjukt och fint sätt. Och som åtta- nioåringar kan läsa på egen hand. Om de törs! Annars är jag, som förälder, gärna med på ett hörn. Det är mysigt med skräck.”

Stefan Whilde/Tidningen Kulturen

 

”Snabbläst och alldeles lagom läskigt!”
Mediatekets blogg