top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad gör jag på ett

författarbesök?


* Jag pratar om fantasi och hur lätt det är att hitta på en historia.

* Om att skriva deckare eller om superhjältar, och om hur en text blir spännande.
* Om rädslor och spöken.
* Om att arbete på Kamratposten.
* Jag drar gärna en ruggig spöktango till gitarrkomp.
* Och så svarar jag på hur många frågor som helst och ger massor av skrivtips.


 

 

 

 

Skrivarverkstad
Vi fantiserar fram roliga, tokiga, sköna historier som gör eleverna sugna på att skriva mer och mer och mer... Vi låter oss inspireras av lukter, musik och mycket mer. En rolig textverkstad som funkar för alla åldrar och för de allra skrivtröttaste.

 
 
Recensioner från skolbesök:
 

”Fantastiskt författarbesök av Dan Höjer! Han sjunger, spelar gitarr och berättar om sina böcker och alla barn är med på noterna. Ett av barnen sa efteråt: "Äntligen något bra som händer på sjukhuset"

Malmö

"Han var så bra att det nästan var otäckt."

Söraskolan/Åkersberga

 

”Dan Höjer - vilken fenomenal författare och inspiratör! Citat från dagens klassbesök på Linnéstadens bibliotek: "Kom ihåg att ni inte ska tro på dom vuxna när dom säger att ni inte ska göra det ni drömmer om".

Biblioteket Majorna-Linné

 

”Dan Höjer var fenomenal på att locka eleverna i årskurs 5 och 6 till eget skapande när han besökte Norsjöskolan. På bara ett par minuter skrev de helt underbara kärleksdikter som nu finns i en utställning här på Norsjö bibliotek!”

Norran

 

”Åh, det var så bra! Han var helt grym! Jag har faktiskt inte lovord så att det räcker, han fångade ungarna och de fick massor av skrivtips, genom skådespel kan man säga. Barnen uppfattade det inte, men de hade världens tankar om skrivande efteråt! Eleverna var helt lyriska! Nu blir det Höjertema efter jul, de är så peppade!”

Stigtomta skola

 

”Dan Höjer gjorde ett bejublat besök i Hultsfreds kommun till alla 5 klassare. Han pratade, sjöng, spexade och tipsade på hur man kan börja skriva. Hans böcker om spökhistorier, snopp- och snippaboken och boken Äckligt var extra uppskattade.”

Murbräckan, Hultsfreds bilioteks blogg

”Vilket helt fantastiskt trevligt besök vi hade i tisdags! Författaren Dan Höjer överraskade, fångade, roade, motiverade, chockerade och charmade oss alla…”

Klass 3-4 Ervalla

Inspirerande, spännande, roligt, busigt, musikaliskt och bara så bra!!”

Svandammsskolan 3B/Nynäshamn

Han gjorde det igen! För femte året i rad trollband @danhojer våra treor igår! Han fick dom att skratta, skriva, svära, ljuga och stjäla! Och läsa!

Wieselgrensskolan

”Det är inte för inte som vi bokat Dan Höjer för tredje gången för författarbesök för åk 4 i Leksand. Dan är helt enkelt toppen, helt suverän i sina framträdanden. Han gör verkligen en show och är mycket, mycket uppskattad av både elever och lärare. Det är roligt, lite chockerande för vissa, och samtidigt med massor av inspiration till läsning och eget skrivande = precis vad vi vill ha!”

Leksands bibliotek
Matilda, Leksands bibliotek

"Ett föredrag i rasande tempo där Dan slängde ut frågor till den unga publiken som med många skratt gav svar på tal.” 
Smålands Tidningen
 
”Med glimten i ögat, på ett lättsamt och humoristiskt sätt berättade Dan Höjer om sina böcker.”
Oskarshamns Nyheter

”Dan Höjer var alldeles underbar i sitt framträdande. Han trollband barnen från början till slut. Det var ett mycket lyckat framträdande.”

Boo gårds skola

 
”När Dan Höjer besöker klass 4a i Ronnaskolan blir det mycket fniss, skratt och äcklade miner bland eleverna.” 
Länstidningen Södertälje
"Ett toppenbesök! Otroligt underhållande, genomtänkt och lärorikt, verkligen på elevernas nivå. Vi är väldigt tacksamma för att Dan besökte oss. Ett författarbesök kan inte bli bättre än såhär!"
Ornö skola
”Dan reser över hela landet och besöker skolor för att prata om sina böcker. Han vill förmedla att en författare är en helt vanlig människa. Att alla kan skriva böcker. Det handlar inte om grammatik och stavning, det handlar om fantasi.” 
Nya Lidköpings tidning
"Efter ett timslångt framträdande på Torsåsbiografen stod det klart att Dan Höjer är mäkta populär bland barn. Elvaåringarna stormade scenen för att få en autograf och prata lite med favoritförfattaren."
Barometern  

"Han hade en grym kontakt med barnen. Bättre än många ståupp-komiker.” 

Motala Tidning

”Han spelar gitarr, sjunger, berättar roliga saker och gestikulerar så att barnen helt glömmer bort tiden och den kommande gympalektionen.” 
Karlskoga Kuriren

"Klassen som var med i tidningen har börjat skriva för fullt. Och många köar på Strumpmannen – precis den respons man vill ha efter ett författarbesök."

Andersbergs bibliotek, Gävle

"Dan Höjer fick en fantastisk kontakt med eleverna." 

Dala-Demokraten

"Dan Höjer anlade ett perfekt tonfall och fick publiken i ett järngrepp. Barnen lyssnade fascinerat och trollbundet men tvekade heller inte att delta i en engagerad dialog som varade över 1 timme och tjugo minuter..”
”Hundra Höjdare” i Jönköping

     ALLTID PÅ VÄG

                     ...till en plats nära dig

bottom of page