NYHETER 2020

* Cirkusdeckarna och Kolmårdenmysteriet kommer ut 26 februari.

Arkeologdeckarna och den underjordiska armén kommer ut 28 juli. Båda kommer även som ljudbok.

Storytel awards

Cirkusdeckarna & julbocksmysteriet är nominerad till årets ljudbokspris. Det är en av de böcker som haft flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg.

Årets barndeckare

Cirkusdeckarna och Arkeologdeckarna ha blivit nominerade till Årets barndeckare av Crimetime.

Strumpmannen-priset

I vår delade jag ut The Golden Sock Award inför 200 engelsktalande män i kostym ifrån hightech-industrin. En produktchef från Scania fick priset för att han varit superbra på att lösa små problem, precis som Strumpmannen.
Priset innebär också att jag och Lotta får välja ut en skola som får 5 000 kr att köpa böcker för. Vi valde Wieselgrensskolan i Helsingborg som jobbat mycket med läsning fast de har ganska lite pengar.
Detta märkliga pris kom till av att Magnus Billgren som är VD för företaget Tolpagorni Management läste Strumpmannen för sin son. Han gillade boken så mycket att han började använda den på sina utbildningar av produktchefer. Till sist kom han på att han ville hedra den allra bästa i sin bransch med en gyllene socka till Strumpmannens ära.

 

Cirkusdeckarna nominerad till norrländskt pris

 

"Cirkusdeckarna och monstermysteriet" har blivit nominerad till Norrlands litteraturpris som en av årets bästa barnböcker. 
I Monstermysteriet har cirkusen kommit till Östersund där de upptäcker ett mystiskt odjur ute på Storsjön som måste utredas.

 

Femma i bokjuryn

TACK alla ni som röstade in Cirkusdeckarna & Spökmysteriet på femte plats i Bokjuryn där alla Sveriges barn får rösta på sina favoritböcker.
 

Svensk mästare i

fakta-slam

Vid bokmässan i Göteborg arrangerades den första tävlingen någonsin i FaktaSlam i Sverige. Det vill säga en tävling bland faktaboksförfattare att prata så intressant som möjligt om sitt ämne.
Jag tog hem förstaplatsen efter en hård kamp med många duktiga snabbpratare. Vinnarämnena som jag pratade om var "snuskets historia" och "snoppkunskap".

 

Sundbybergs kulturpris
Dan Höjer och Lotta Molund Höjer har tilldelats
Hedersbelöningen för sina insatser för kulturen i Sundbyberg. Hedersbelöningen delas ut vartannat år till en utövare eller främjare av kulturell verksamhet med anknytning till Sundbyberg. I motiveringen står att Dan Höjer har, i sina böcker för barn och ungdomar, gjort det litterära Sverige betydligt rikare. Att han ibland berört känsliga ämnen men genom humor och underfundighet fått med läsaren på en fantastisk läsupplevelse. Lotta Molund Höjer har med fantasi och pedagogik ordnat skapande verksamheter för barn i Sundbyberg, med skruvar, garn och plåtburkar, knappar och papper tillverkat allt från rymdvarelser till julänglar. 

 

 

Jag fortsätter att åka runt på skolor och bibliotek och berätta om mina böcker och ge skrivtips. Vi ses!

Cirkusdeckarlåten! - Dan Höjer, Peter Nyhlén
00:00 / 00:00
Strumplåten - Dan Höjer, Peter nyhlén
00:00 / 00:00