Cirkusdeckarna och tomtemysteriet

Teckningar: Stina Lövkvist

2015,Semic

 

När det blir inbrott på Stockholms slott, så tar tvillingarna upp jakten på bovarna. Det blir ett dramatiskt äventyr där de unga deckarna jagar skurkar i Gamla stan, räddar folk ur Strömmen och blir attackerade av en otäck tomte!

”Cirkusdeckarna Och Månskensmysteriet som kom i våras hörde till en av de bättre berättelserna om de båda cirkustvillingarna Kaspar och Katinka. När det nu för första gången presenteras illustrationer i färg i den trettonde boken i ordningen så är tempot fortfarande högt, berättelsen rolig och själva deckarnöten lite sådär lagom småklurig. 4 pluppar av 5.
Ikon
”Författaren Dan Höjer har återigen lyckats skapa en spännande och fartfylld historia. Typsnittet och den luftigt satta texten tillsammans med Stina Lövkvists suveräna färgbilder gör boken lättläst och perfekt för den deckarintresserade nybörjarläsaren från 6 år.”
BTJ
”Ja, på mitt jobb är Cirkusdeckarna nästan lika poppis som LasseMaja och är också ganska perfekta böcker att fortsätta med om man vill ha något som är lite svårare men i samma stil. Detta är dessutom den första delen som innehåller illustrationer av färg och det blir ett riktigt färgglatt tomteäventyr. Perfekt att läsa själv eller högt i december!”
Bokomaten