Sveriges grymmaste spökhistorier

Teckningar: Hans Arnold

2006, Semic

 

Läs om drömhuset som visade sig vara en mardröm. Om ett
nedlagt mentalsjukhus som förvandlar nyfikna till psykfall och om en restaurang som bjuder på människokött.
Jag har rest runt i Spök-Sverige och känt in den knottrande stämningen i landets spökhus. Sedan har jag skrivit tio egna berättelser som utgår från en "äkta" spökhistoria.
Du kan leta dig fram till alla spökplatser med hjälp av kartorna i boken.
Idag vet jag inte om jag vågar återvnända. Åk dit om du törs?

"Dan Höjer måste betecknas som något av en expert på skräck... Han har skrivit en rapp och lättläst samling skräckhistorier... Den är onekligen ruggig, och jag finner mig själv stundtals rysa av kalla kårar."
Nerikes Allehanda

"Bäst uppskattar jag historien om den skrivgalna flickan som kommer över en magisk skrivmaskin, vilket skänker henne makt att påverka verkligheten genom sitt skrivande. Det är en lika svindlande som genial tanke. Tänk dig själv! Hur skulle du forma verkligheten... när du äntligen får chansen att svinga ditt magiska trollspö?"
Bill Larsson, NA

 

”Jag har suttit och läst ”Sveriges grymmaste spökhistorier” och ”Sveriges ruggigaste spökhistorier” av Dan Höjer de senaste veckorna. Böckerna innehåller ca 20 sidor långa historier som inte skrämmer vettet ur en men man blir ändå lite lagom skrämd. Perfekt att läsa som en paus i läxläsandet eller innan du somnar på kvällen (dock inte för de som är alltför mörkrädda, då är det bättre att läsa de på dagen). Jag rekommenderar dem varmt!”
/Johanna, bokgläntan