top of page

 

Strumpmannen och den stora hemligheten

Teckningar: Ingela Peterson Arrhenius

2012, Natur & Kultur

 

Sigge vill inte gå till skolan. Alla bara frågar chans på varandra, fnissar och tjafsar. Sigge känner inte ens för att hälsa på Siggan. Men Tore Tofsmes är av en annan åsikt, förstås. Strumpmannen måste flyga igen, det finns massor av små problem att lösa med en skvätt strumpsvett. Och Sigge är ju Strumpmannen, de små problemens mästare. Men hur gör man om ens bästa vän har kärleksbekymmer? Siggan vill fråga chans på någon, men vet inte om hon vågar. Plötsligt brottas Sigge med en häftig svartsjuka.

 

”Böckerna om Strumpmannen är roliga, men tar upp många av de problem man kan ha som barn och som är lätt att känna igen sig i. Boken vänder sig till barn mellan 6-9 år och den är lättläst, vilket innebär att den funkar bra som läsa själv-bok. Men den fungerar också bra som högläsningsbok. Att blanda teman som kärlek med superhjältar gör också att boken fungerar lika bra för båda könen. En bok att rekommendera för de yngsta skolbarnen.”

barnboksbloggen

 

”Strumpmannen. Vilken mysig och spännande liten serie det är! I just denna boken får vår lille strumpman kärleksbekymmer…”

bibblabella

”Berättelserna om Strumpmannen är gulliga och tar upp tankar och funderingar man kan ha som barn, men också i viss mån som vuxen.”

Tidningen Kulturen

 

”Det finns 6 böcker om Strumpmannen och dessa är väldigt roligt skrivna. Betyg 5 av 5.”
Hagabodaböcker.se

bottom of page