Stoppa greven!

Hampus råkar hitta 100 år gamla dagböcker på vinden. Han tycker det är spännande och börjar läsa om livet för hundra år sedan. Men när han tittar efter för att se om det kanske finns något mer i gömstället hittar han en lapp, där någon frågar vem som har tagit dagböckerna. Det visar sig att han kan kommunicera med Emma. 

Emma och Hampus lyckas hitta ett sätt att förflytta sig till varandras tid och det blir början på ett äventyr på liv och död, genom tid och rum.

"Stoppa greven! är en riktigt, riktigt bra och otroligt spännande bok av ett av våra främsta barnboksförfattarpar, Dan och Lotta Höjer. En bladvändare som aldrig tappar tempot!"

Barnens bokklubb

”Boken är en riktigt historiskt spännande bladvändare för bokslukare i 9-12 års åldern. Den håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, vänskap, historia och tidsresor. Stoppa Greven får fem av fem möjliga.

Gullis lästips

”Spännande och rafflande berättelse om möjligheterna att förflytta sig i tiden med hjälp av vita hål men också tankeväckande om hur mycket som har hänt bara de senaste 100 åren. Saker som vi tar för givet, som asfalt, tvättmaskiner, rösträtt och elektriskt ljus. Nu ska jag ställa mig i kö på bok nr 2!”

Mörbylånga stadsbibliotek

”Så spännande, jag kunde inte sluta läsa.”

Ulriksdalsbibblan

”Vi vill tipsa om Stoppa Greven!: en tidsresa på liv och död, som är en spännande och ryslig läsupplevelse för bokslukaren.”

Trollhättans stadsbibliotek

”Spännande, underhållande & fängslande!”

Jenniesboklista.com

 

”En blandning av äventyr och historia som man kan sluka snabbt.”

Borås bibliotek

”Dan och Lotta Höjers "Stoppa greven" trollband mig så jag hopps att den andra boken, "Gruvans hemligt", också kommer att göra det.” 

@herr­_dahl

”Igår när regnet öste ner sträckläste jag "Stoppa greven!" av @danhojer och Lotta Höjer. Det här är en jättebra bok för alla som gillar historia, tidsresor och framför allt riktigt spännande läsning. Dan Höjers böcker är alltid underhållande och detta är inget undantag. Det finns också en uppföljare, "Gruvans hemlighet".

@sajberblomma