Cirkusdeckarna och

Medeltidsmysteriet

Teckningar: Stina Lövkvist

2011,Semic

När den ovärderliga slottsnyckeln i guld försvinner från museet i Visby, där cirkusen är på besök, så tar tvillingarna upp jakten på tjuven. Det blir ett dramatiskt äventyr som leder ner till de kusliga gångarna under slottsruinerna ...

”Den är spännande och rolig. Den är rätt så lättläst. Betyget blir 5/5.” 
Caen, 9 år
”Äventyret hoppar mellan galna munkar och gamla kungar på ett rappt och snyggt sätt. Och framförallt är det spännande – hela tiden.”
Meny, Nerikes allehanda
”Läs denna otroligt spännande mysteriebok så får du svar på alla frågor. Om du gillar den här kan jag berätta att det finns tre böcker till om cirkustvillingarna. Bra, va?”
Ingrid, Lidingö bibliotek
”Elin tyckte att tvillingarna var tuffa och jätteviga . “Mormor, jag vill läsa fler böcker om cirkusdeckarna.” Kul, ska genast ge mig av och försöka få tag på fler cirkusböcker.” 
Bokmalen
 

”Jag tycket att den var spännande. Jag tyckte att den var hemlighetsfull. Jag tyckte att den var bäst. Jag tyckte om den för jag gillar historia.”

Hanna 10 år/Vetlanda bibliotek

”Läs denna otroligt spännande mysteriebok så får du svar på alla frågor. Om du gillar den här kan jag berätta att det finns tre böcker till om cirkustvillingarna. Bra, va?”

Ingrid, Lidingö bibliotek

 

”Jag tyckte att den var jättebra för den var spännande.
Jag tyckte att man fick en medeltidskänsla när man läser den. Jag ger den 5/5 för jag älskar dekare.”

Matilda. M/ Bokbloggentun

 

”Jag tyckte att boken var bra. Den får betyget 100/100.”

Johanna i 5-6:an/ Frälses bokblogg

 

”Jämfört med de tre tidigare böckerna tycker jag denna tillhör de bästa. Stina Lövkvist har gjort de många enkla svartvita tuschillustrationerna. Språkligt flyter berättelsen väl. Den borde passa både till högläsning och läsa-sjäv-bok. Boken är indelad i korta kapitel och stilen är stor.”

Btj

 

”Faktiskt det bästa hittills i serien.”
Tidningen Ikon

 

”Jag ger boken 5av 5 sjärnor. Jag rekomenderar boken.”
Walter 3b