Lilla snoppboken

Teckningar: Gunilla Kvarnström

2002, Rabén & Sjögren

 

Spelar storleken någon roll?

Är det det farligt att onanera?

Visste du att en rockstjärna försäkrat snoppen för 12,5 miljoner kronor?

Att man äter pungkulor i USA?
Eller att snopp-straff var vanligt förr?

Läs om snopp-poeter, tatuerade könsorgan och testikelfestivaler.

Allt om snoppar helt enkelt.

Lilla snoppboken är precis vad jag skulle ha velat läsa i tolvårsåldern – elementär kukkunskap, med goda råd om skötsel och hantering samt ett utkast till snopparnas kulturhistoria.”
Svenska Dagbladet

”Det är ofta roligt, aldrig moraliserande. Pojkar och flickor i puberteten lär inte ha några problem att sluka boken på egen hand.” Sydsvenska Dagbladet
"Det här är årets bästa kultur – utan tvekan.” 
Nicolas Jacquemot, Kristianstadsbladet 

”Rekommenderas varmt till varje ung man:”
Norrköpings Tidningar

”Snoppar är kul och det förblir lika fascinerande och spännande att läsa om dem oavsett om man är tio år eller snart femtio. När jag småflinande lägger ner boken känner jag att jag fått det mesta. Dan Höjer skriver med en ton
som varken blir för personlig eller det minsta långrandig.”

Opsis Kalopsis

”Det här är boken man väntat på. Detta är en uppfriskande liten bok som alla killar och många tjejer (och även mammor och pappor) kommer att läsa sönder och samman."
Bibliotekstjänst

"Det måste sägas med en gång, Lilla snoppboken är en bok skriven av en kille, Dan Höjer, för andra killar, men det hindrar inte att det motsatta könet också kan ha stort nöje av den!"
Pella Sahlin, Kristianstadsbladet

Lilla snoppboken rymmer en imponerande rikedom av perspektiv, vilka dessutom disponeras på ett tilltalande sätt. Läsningen förblir stadigt lika intressant och glädjefylld.
Borås Tidning

”En viktig och frispråkig bok.”
Svensk bokhandel

”En lättsam och underhållande bok som med sina både drastiska och läckra illustrationer av Gunilla Kvarnström även borde locka tjejer.”
Vestmanlands Läns Tidning

”Rolig läsning – förmodligen även för stora pojkar.”
Dagens Nyheter

”Mycket rolig, pedagogisk utan pekpinnar, lätt att läsa och absolut inte tramsig.”
Kristianstadsbladet


”Väldigt avspänd och kärleksfull sexualupplysning och en hel del bildning finns att hämta i Dan Höjers Lilla Snoppboken, roligt illustrerad av Gunilla Kvarnström."
Recension på barnboken.nu

Bogen er skrevet med et fint frisprog og en fin humor – og den bliver aldrig moraliserende. Den er superpædagogisk skrevet, men Dan Höjer bruger ikke pegepind. Forfatteren bliver heller aldrig for personlig eller kedelig på nogen måde. Havde man dog bare haft en sådan bog til rådighed, da man selv var i puberteten! ”Den lille bog om tissemænd” har klasse!”
Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"