Kyssar

Teckningar: Per Gustavsson

2004, Natur och Kultur

En kyss säger mer än tusen ord, heter det.

Här kommer många, många tusen ord om kyssar. Om långtradare, pinsamma pussar, salta slätare, historiska kyssar, vansinniga världsrekord, häxkyssar.

Kort sagt, allt – och lite till – som är värt att veta om pussar och kyssar!

”Mycket uppiggande”
Amelia
”Sagomästaren H C Andersen lyckades med bragden att skriva så att både barn och vuxna får ut något ur hans berättelser. På samma sätt är Dan Höjers bok en fullträff Bra research har resulterat i en toppenkul bok. När det kliar i fingrarna på en, fast man är vuxen, har den som skriver för barn och ungdomar lyckats.”
Länstidningen Södertälje
”En kul, faktaspäckad bok om en världsomspännande, populär sysselsättning som kan vara såväl en blöt besvikelse som en svindlande upplevelse du aldrig glömmer.”
Aftonbladet
”Boken är fylld av klatschiga teckningar och har en collageaktig, mycket lekfull layout. Läs och lär. Omsätt sedan i praktik!”
Norrtälje Tidning
”En humoristisk och avspänd bok, i samma anda som författarens tidigare böcker.”
Bibliotekstjänst
”En massa kul fakta om denna underbara aktivitet.”
QX
”Det finns väldigt mycket att säga om kyssar, mycket mer än man skulle kunna tro. Det märks redan när man bläddrar igenom den ganska tunna boken som innehåller massor av ryssinformation."
Dagens Nyheter
”Boken är rolig att läsa, även för den som för länge sedan överlevt sin första kyss, och den passar väl in i skolans samlevnadsundervisning.”
Bibliotekstjänst
”Roliga illustrationer och kloka texter.”
Dagens Arbete
”En rolig, avspänd och informativ bok om kyssar. Framför allt är barnens egna tankar om kyssar lyhört återgivna. En bra faktabok om ett ämne som är både lockande och skrämmande.”
Uppsala Nya Tidning