Gruvans hemlighet!

Hampus och Tindra har hittat ett tidshål och landat mitt i en stekande het gruva. Med krigsslavar och barnarbetare. De möter ett Råd med en ond ledare som är på jakt efter en diamant som sägs ge evigt liv.

Och märkligt nog träffar de Emma där igen. Emma som skulle kunna vara Tindras tvilling. Men i den här tiden är hon dömd till döden – för häxeri!

Kampen för att stoppa den onda Ledaren tar sin början. Det blir en kamp på liv och död, genom tid och rum.

”Jag tyckte boken var väldigt bra. Den gav många bilder i huvudet av hur det såg ut förr i tiden. 5 st KP av 5 möjliga.”

Alvar, 9 år, Kamratposten

 

”Mycket spännande!!”

@baraettkapiteltill

 

”Händelserna avlöser varandra i en rasande fart, och läsningen blir därför aldrig tråkig. Istället är boken en riktigt bladvändare, och för den som gillar 1600- talsmiljöer med präster och häxprocesser är det här en perfekt bok att ta med ut i hängmattan i sommar!”

Bokkoll

 

”Författarna Höjer tar oss med till ett skitigt, smutsigt och allt annat än hälsosamt Falun där gruvindustrin och dess pampar och präster bestämmer allt. Människoliv är utbytbara och barn kan man stänga in i gruvan och låta dem arbeta tills de dör och då byts de ut mot nya ungar… Där vill inte Hampus, Emma och Tindra hamna!

Jag älskar äventyrsböcker och jag älskar böcker som hoppar fram och tillbaka i tiden, vilken perfekt kombo med serien om Hampus! Spännande och i rasande fart far vi fram genom berättelsen som känns autentisk och verklig.”

Mörbylånga bibliotek/ Malin

 

”Detta är verkligen en bra fortsättning på förra boken, Stoppa greven. Den har massa spänning samt historia. 
Jag gillar hela idén med att fånga mellanstadieeleverna och mig i en tidsresa till en plats bakåt i tiden till 1600 talets Sverige och Falun. 
Den får 4 av 5 i betyg.”

Gullis lästips

 

 

 

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.