Galna fakta

2011, BonnierCarlsen

 

Farliga, fantastiska och fasansfulla fakta i en salig blandning!

En galen bok med fakta och berättelser om saker som inte riktigt får plats i vanliga faktaböcker eller uppslagsverk.

Sök på annorlunda uppslagsord som dass och glass, spott och svett, kärlek och kyssar, blod och choklad, cash och chips, brott och straff, dinosaurievatten och djävulen, fusk och underliga sporter - och flygande spökskepp. Kort sagt: läs och roas av kuriosa som vi alla är intresserade av.

Dan Höjer vill avsnuskifiera det s.k. snusket och visa att det finns en historia som är bortglömd men väldigt viktig. En historia som berättar om hur vanliga människor har haft det genom tiderna. Och som säger en hel del om hur vi lever idag.

Högt och lågt blandas om vartannat, och läsningen blir hela tiden spännande och rolig. "Galna fakta" väjer inte för det läskiga eller äckliga, och med Anders Nybergs skickligt skruvade illustrationer får allt en extra rolig knorr!

Sträckläs boken eller dyk ner i den när som helst! Med sina drygt 150 sökord, plus alla faktaspäckade pratbubblor däremellan, blir den svår att släppa!

"Läsningen blir rolig och läsaren kan plocka ut godbitar eller sträckläsa allt efter behov. Illustrationerna lyfter orden och uttrycken till ytterligare en högre nivå ... man leds in i nyfikenhetens värld och vill läsa mer. För de barn som är hungriga på kunskap av olika slag, mer eller mindre viktig, är detta en mycket bra källa."
Ursula Wilhsson Palmér, BTJ-häftet

"... äntligen har minderåriga fått ett fullgott substitut till Flashback, all vuxen kunskaps moder."
Aftonbladet

”Man kan läsa den från pärm till pärm, men det går lika bra att bara bläddra i den och låta sig fångas av något som verkar spännande. Rätt vad det är snubblar man över något som man inte hade någon aning om (och kan briljera med inför familjen)! Passar dig som är nyfiken, från 10 år.”
Skåpet, Lunds boktipsblogg