Fille och gonkan -Hos sjörövarna

Illustratör: Anders Nyberg

Natur & Kultur: 2013

 

Det kan vara lite tråkigt hos mormor och morfar. De har ingen teve och ingen dator. Men de har en fisk som är alldeles död. 
Skelettfisken tar med Fille och Gonkan på ett äventyr bakåt i tiden. Där möter de bland annat den fruktade nordpolspiraten Per-Hector. Han är livsfarlig och luktar superäckligt.

 

”Vem älskar inte sjörövarhistorier? Jag ser fram emot att få läsa den här tillsammans med min son som är åtta år. Han kommer att skratta gott och vi kommer att prata om det vi har läst och det kommer att bli en eller par minnesvärda bokkvällar.” Tidningen Kulturen

 

”Jag gillar't!” Bokomaten

 

”Detta är en lättläst bok som hela tiden driver läsaren framåt genom nya överraskningar och överdrifter.” Helene Ehriander/ BTJ

 

”Tycker nog det verkar vara ett ypperligt äventyr för en 7-8-åring! Lite svåra ord kanske, men tycker nog det är dags att man lär sig vad kölhala är när man börjat skolan..;) Annars får man be om hjälp helt enkelt.”
Bokomaten

”Älskar den här typen av galen fantasi. När föräldrar är tråkiga och barn och äldre generation går samman och har roliga äventyr.

Vi har en till som jag gissar att vi båda kommer att läsa. Klart lättläst!

 

”Ett hisnande och roligt skattjaktsäventyr som också är lättläst.”

 

En rolig äventyrsbok för dig som är från 7 år.

Skåpet

 

”Ett hisnande och roligt skattjaktsäventyr som också är lättläst.”

Malmö.se