Cirkusdeckarna och

tivolimysteriet

Teckningar: Stina Lövkvist

2010,Semic

 

 

 

 

När världens främste fotbollsspelare, Pelédinho, visar upp sina ovärderliga fotbollssaker stjäl en maskerad figur dyrgriparna. Tvillingarna Kaspar och Katinka tar upp jakten på tjuven, men de möter oanade problem. Vem är den mystiske skurken?

 

5 stjärnor av 5 möjliga
Den var spännande och rolig. Handlade om fotbollssaker som kom bort. Det var roliga namn på alla, Liseberg var Liselund, Gotia Cup var Götia cup, kaninen var en nalle.

Adlibris barnrecensent, Oscar, 9 år

 

5 stjärnor av 5 möjliga
Den handlar om 2 barn som bor på en cirkus. Dom är tvillingar (en tjej och en kille) tjejen heter Katinka och killen heter Kaspar och doms mamma heter Katja och pappan heter Kahn. Den var gete bra från 1-10 så säger jag 10. 

Adlibris barnrecensent Alva, 10 år
 

Dan Höjer har skrivit en lättläst och rolig bok och Stina Lövkvist står för illustrationerna. Kommer att passa Lasse-Maja-läsarna perfekt.

Barn & ungdoms-bokklubben

 

”Den här lättlästa kapitelboken av Dan Höjer sträckläste jag. Jag gillar den mycket. Rekommenderas varmt till 6-10-åringar!”
Bokhyllan

"Jag tyckte boken var bra för den var spännande. Jag tycker den här boken är värd 5/5 i betyg.”
Linnea

”De är fantastiska böcker med underbart persongalleri. Den stora flickidolen heter inte Darin, han heter Farin,  fotbollsspelaren heter inte Ronaldinio, han heter Pelédinio, man åker inte till Liseberg utan till Liselund. Just de där personerna/platserna som faktiskt finns gör att det blir jätteroligt att läsa även som vuxen. Högläsning och funderingar på hög nivå. Och dessutom får man leta efter en mystisk skurk. Kan det bli bättre?”

johannapanna.wordpress.com

 

”Jag tycker att boken var bra och passar bra för både tjejer och killar. Boken är 114 sidor lång.”
Elsa