top of page

 

Arkeologdeckarna och inkaskatten

Teckningar: Hedvig Häggman-Sund

Semic, 2015

 

Hur ska det bli att ha sommarlov hos knäppa farbror Valdemar? Mycket mer spännande än kusinerna kunnat tro, visar det sig. Valdemar drar med barnen på skattjakt i djungeln och de möter hans ärkefiende, den hemske skurken professor Grävberg. Med hjälp av Valdemars geniala uppfinningar och mod, list och snabba ryck måste Marvin, Ramses och Neffi rädda både Valdemar och den gömda skatten. Fartfyllt, lättläst och kul!

 

"En härlig bok man både får Indiana Jones & Tintinvibbar av."
Bibblabella

"En mycket spännande bok."
Louise Halldén/Sveriges radio

 

"Blanda Scooby-Doo med Indiana Jones och du har Arkeologdeckarna. Dan Höjer är verkligen en fena på att skriva bra barnböcker. Det höga tempot, de härliga persongalleriet och den spännande intrigen gör detta till en riktig bladvändare."
Bibliotekarien läser

"Ett fartfyllt äventyr som också är lite tokroligt… En ny serie som låter mycket lockande."
Bokohoj

"En fartfylld och spännande bok." 
Mora bibliotek

"Med Arkeologdeckarna kombinerar han deckargenren med äventyr och väver in lite historia och mystik. Dan Höjer goes Dan Brown helt enkelt! (...) Det går i ett rafflande tempo och är fint illustrerat av Hedvig Häggman-Sund. Jag gillar det ..." 
Bokomaten

"Dan Höjer har här skrivit en lättläst bladvändare, klart inspirerad av Indiana Jones äventyr! Lättläst och fartfyllt hela vägen till de rafflande finalen!" 
Framtidsmediateket, vellinge

"Dan Höjer är en författare som jag gillat länge, och det är det många barn som också gör. Hans böcker är alltid ganska lättlästa, men väldigt spännande och fartfyllda. Det här kan nog bli en populär serie."
Ge oss boken

"Arkeologdeckarna och inkaskatten är en spännande berättelse i en ny serie för actionälskande barn i mellanåldrarna..."
Britt Engdal/BTJ

"Bra fart, rappa dialoger, passande illustrationer signerade Hedvig Häggman-Sund och dessutom ett starkt driv i berättelsen. Boken blev genast en favorit för de yngre lyssnare som fick höra min högläsning och redan innan vi kommit till slutet frågade de när nästa bok i serien är tänkt att komma ut."
Ikon

”Det här är ett superroligt och även lärorikt äventyr - basfakta om inkaindianerna och deras lättsamma och demokratiska förhållande till guldet (som sedan spanjorerna kom åt) stämmer faktiskt, och Machu Picchu finns på riktigt.

På nästan varje uppslag belönas läsaren med att hitta fiffiga, skojiga och fartfyllda bilder - hunden Farao är underbar!

En extra bonus är att äventyren är riktigt roliga även för vuxna läsare… och de skojiga dialogerna ger extra krydda till högläsningen!””

Tidningen Kulturen/Belinda Graham

 

”Jag tyckte boken var spännande, läskig och rolig. Om man gillar mysterier och till exempel Cirkusdeckarna (av samma författare) så tror jag man gillar den här."

Ingrid, 9 år.

bottom of page